tijd-om-uw-slapend-energiecontract-te-wekken.jpg

juni 2017

Tijd om uw slapend energiecontract te wekken

Betaalt u ook hoge energiefacturen? Dan kunt u met de CREG Scan nagaan of er geen goedkopere energiecontracten op de markt bestaan. En daar kunt u flink wat geld mee besparen.

Drie kwart van de Belgische gezinnen heeft nog een slapend energiecontract. Daarin worden producten voor elektriciteit of aardgas verkocht die energieleveranciers niet meer aan nieuwe klanten aanbieden of die in de loop der jaren gewijzigd zijn. Zo’n slapende contracten zijn meestal duurder dan wat er nu op de markt bestaat. De federale energieregulator CREG heeft daarom onlangs de CREG Scan gelanceerd, waar consumenten kunnen nagaan hun contract wel actueel is, en of er geen goedkopere alternatieven bestaan. Via 6 eenvoudige vragen weet u meteen waar uw contract zich bevindt in vergelijking met  de goedkoopste en duurste formules op de markt.

Kosteloos veranderen van leverancier

Er bestaan vandaag al verschillende prijsvergelijkingswebsites voor energie. Zo biedt de Vlaamse energieregulator VREG de V-test aan, waarmee u de goedkoopste leverancier kunt vinden voor uw verbruik. Maar deze sites vergelijken enkel actieve energieproducten. Slapende contracten zijn daar niet in opgenomen. Aangezien de meeste slapende contracten duurder zijn dan wat er nu op de markt wordt aangeboden, loont het de moeite om de CREG Scan te doen en te kijken hoeveel geld u kunt besparen. Het kost bovendien niets om van leverancier te veranderen en zonder opzeg.