Overzicht Spaarrekeningen

Onze online spaarrekeningen

Sparen met of zonder plan? Welke spaarrekening u ook zoekt, bij NIBC Direct vindt u uw keuze. Van korte of lange termijn, voor iedere situatie hebben we een gepaste spaarrekening. Ontdek hieronder welke rekening het best bij u past.

Upload form

NIBC

Spaarrekening

NIBC

Getrouwheidsrekening

NIBC

Flex rekening

NIBC

Termijnrekening

U wil graag beschikbaar spaargeld voor onverwachte momenten.

Met de NIBC Direct Spaarrekening brengt uw spaargeld op van dag 1 en krijgt u een getrouwheidspremie als u uw spaargeld 12 maanden niet hoeft te gebruiken.
U spaart actief en pakt dat gepland aan. En dat is voor u niet iets van korte duur.

Een rendement dat loont op langere termijn is dan de beste keuze en die krijgt u met de NIBC Direct Getrouwheidsrekening.
U spaart met hoge verwachting en wil maximale beschikbaarheid van uw spaargeld.

Onze Flex rekening is u op het lijf geschreven.
U kan uw spaargeld even missen en zoekt er een veilig onderkomen voor.

Onze termijnrekeningen bieden u een vast en gegarandeerd rendement.
Gereglementeerde spaarrekening Gereglementeerde spaarrekening Niet-gereglementeerde spaarrekening Niet-gereglementeerde termijnrekening
0,50% basisrente (jaarbasis)
0,20% getrouwheidspremie (jaarbasis)
0,30% basisrente (jaarbasis)
1,10% getrouwheidspremie (jaarbasis)
0,50% brutorente (0,35% nettorente) op jaarbasis (spaargeld tot 1.000.000 euro)
0% op spaargeld boven 1.000.000 euro
Vaste rente voor elke looptijd
Bekijk alle rentes en looptijden
Geen roerende voorheffing op renteopbrengsten tot 980 euro Geen roerende voorheffing op renteopbrengsten tot 980 euro 30% roerende voorheffing op renteopbrengst 30% roerende voorheffing op renteopbrengst
Basisrente 1 x per jaar uitbetaald
Getrouwheidspremie 4 x per jaar uitbetaald
Basisrente 1 x per jaar uitbetaald
Getrouwheidspremie 4 x per jaar uitbetaald
Rente 4 x per jaar uitbetaald Keuze tussen maandelijkse of jaarlijkse uitbetaling van rente
Spaargeld altijd beschikbaar Spaargeld altijd beschikbaar Spaargeld altijd beschikbaar Spaargeld beschikbaar op vervaldag
Verbreken enkel mogelijk in uitzonderlijke gevallen. Lees meer
Onbeperkte looptijd Onbeperkte looptijd Onbeperkte looptijd Looptijd van 3 maanden tot 10 jaar
Geen voorwaarden hoeveel of wanneer u geld inlegt Geen voorwaarden hoeveel of wanneer u geld inlegt Geen voorwaarden hoeveel of wanneer u geld inlegt Eenmalige inleg bij opening, vanaf 100 euro
Rekening voorbehouden voor internetgebruik Rekening voorbehouden voor internetgebruik Rekening voorbehouden voor internetgebruik Rekening voorbehouden voor internetgebruik
Lees de essentiële spaardersinformatie Lees de essentiële spaardersinformatie Lees de productfiche Lees de productfiche
Lees altijd de essentiële spaardersinformatie voor u een rekening opent. Voor de NIBC Direct Flex rekening en Termijnrekening bieden we u ook graag productinformatie aan, ook al is het niet verplicht om voor niet-gereglementeerde spaarproducten een document met essentiële spaardersinformatie te voorzien.

Dit moet u weten voor u een spaarrekening kiest:

Welke rentevergoedingen zijn er?

Een gereglementeerde spaarrekening heeft een basisrente en een getrouwheidspremie. De basisrente geldt vanaf de eerste eurocent op uw spaarrekening, de getrouwheidspremie krijgt u op geld dat 12 maanden onaangeroerd op uw spaarrekening staat.

Een niet-gereglementeerde rekening heeft slechts 1 bruto rentevoet waarop 30% roerende voorheffing van toepassing is (de nettorente die u ontvangt = brutorente minus roerende voorheffing). De brutorente geldt vanaf de eerste eurocent.

Is sparen bij NIBC Direct fiscaal interessant?

U betaalt geen roerende voorheffing op interesten tot 980 euro op de NIBC Direct Spaarrekening en de NIBC Direct Getrouwheidsrekening. Opbrengsten boven 980 euro worden belast aan 15%.

De NIBC Direct Flex rekening en de Termijnrekening zijn onderhevig aan 30% roerende voorheffing. De voorheffing wordt bij de interestuitbetaling automatisch ingehouden (nettorente is brutorente verminderd met de roerende voorheffing).

Kan de rente wijzigen?

De rentes op de NIBC Direct Termijnrekening liggen vast gedurende de volledige looptijd. Alle andere rentes kunnen op elk moment worden aangepast. Als u klant bent, sturen we u tijdig een e-mail hierover. U kan alle geldende rentes altijd vinden op onze website.

Zijn er risico’s?

Uw spaargeld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is beschermd tot 100.000 euro per persoon en per instelling. Heeft u meer spaargeld bij ons, dan loopt u het risico dat u het bedrag boven 100.000 euro kan verliezen of dat het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) in geval NIBC Bank N.V. failliet zou gaan.

Heeft u een klacht?

We doen alles om u tevreden te stellen. Toch een klacht? Laat het ons weten op klachten@nibcdirect.be of neem contact op met Ombudsfin. Lees de volledige klachtenprocedure.

Zijn er kosten of voorwaarden?

Spaarrekeningen: Openen, beheren en sluiten van een spaarrekening bij NIBC Direct is volledig gratis. Ook zijn er geen voorwaarden wat betreft inleg: u kiest zelf wanneer, hoeveel en hoe lang u spaart.

Termijnrekeningen: Een NIBC Direct Termijnrekening openen kan vanaf 100 euro. De Termijnrekening wordt op de eindvervaldag automatisch afgesloten en het spaargeld wordt op de gekoppelde NIBC Direct rekening gestort. Vroegtijdige beëindiging kan enkel onder volgende omstandigheden (en met officieel bewijsstuk): echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid van min. 3 opeenvolgende maanden van 1 van de rekeninghouders of bij overlijden.

Wie kan een rekening openen?

Elk meerderjarig persoon die in België woont en daar een fiscale woonplaats heeft, kan een spaarrekening openen bij ons.

Wie zijn wij?

NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank N.V. met maatschappelijke zetel in Nederland. Ons Belgisch bijkantoor staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Wettelijke info?

Het Belgisch recht is van toepassing op al onze rekeningen. Lees de algemene voorwaarden. U kan steeds alle nuttige info en documenten raadplegen op onze website.

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak