campagne-tegen-phishing-safeonweb.png

oktober 2017

Phishing: herkent u valse berichten op tijd?

Volgens Eurostat (2015) heeft maar liefst 9% van de Belgische internetgebruikers al geld verloren door internetfraude, waaronder phishing. Het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition lanceren naar aanleiding van de “European Cyber Security Month” een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid.

“Met deze campagne willen we alle internetgebruikers wapenen tegen phishing: zowel de professionele als de occasionele gebruikers, de gamers, fervente gebruikers van sociale media”, aldus Miguel de Bruycker, directeur van het Centrum voor Cybersecurity België.

Hoe phishingproof bent u? Doe de test.

Kan u valse berichten van echte berichten onderscheiden? Doe de phishingtest op safeonweb.be en ontdek of u gemakkelijk in de val van internetcriminelen trapt of expert bent in het herkennen van verdachte berichten.

Ga mee de strijd aan tegen phishing

Een vals bericht herkennen is cruciaal om niet in de phishing-val te lopen, maar het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) wil nog een stap verder gaan. De Bruycker: “We vragen iedereen om verdachte berichten door te sturen naar verdacht@safeonweb.be en ze vervolgens te wissen. Het zal de links en bijlages automatisch scannen met geavanceerde anti-virustechnologie.  Gevaarlijke links komen op een zwarte lijst en worden geblokkeerd door de voornaamste webbrowsers. De technische gegevens over virussen maken we beschikbaar voor antivirusbedrijven. Zo maken we van het internet weer een veiligere plek.”

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak