fod-financien-verkoopt-in-beslag-genomen-goederen.jpg

februari 2015

De FOD Financiën verkoopt op eBay

De staat heeft besloten om in beslag genomen, ongebruikte of niet meer opgeëiste goederen via eBay te verkopen. Zijn daar koopjes te doen?

Fin Shop is de winkel van de FOD Financiën voor de verkoop van afgeschreven, in beslag genomen of verbeurd verklaarde goederen of goederen die aan de staat toekomen bij een erfloze nalatenschap. Om er een computer, elektrisch huishoudtoestel, smartphone of zelfs een auto aan te kopen, moest u tot nu toe naar Haren (Brussels gewest) reizen. Andere mogelijkheden waren de website van de winkel raadplegen of naar een van de openbare verkopen gaan die in de provincies worden georganiseerd.

Om meer mensen te bereiken is de staat overgestapt op het online veilingplatform eBay. De verkoop via de eigen website Finshop wordt stopgezet. “Voor bepaalde objecten, zoals collectie-items of zeer geavanceerde technische objecten, is het bereik en de zichtbaarheid van eBay veel groter”, verklaarde de woordvoerder van de FOD Financiën.

Momenteel is er via het nieuwe kanaal nog maar een tiental artikelen te koop, vooral videogames. Het veilingsysteem is nog niet operationeel – alleen onmiddellijke verkoop is mogelijk – en ook thuislevering werkt nog niet, maar dat is een kwestie van tijd. Misschien is dit het moment om anderen te snel af te zijn

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak