lagere-prijs-bij-hotel-zelf.jpg

februari 2016

Boek bij het hotel zelf en bespaar

Iedereen boekt weleens een hotel via een boekingssite zoals Booking.com of Hotels.com. Het is niet alleen handig, u bent ook zeker van de laagste prijs. Of toch niet?

De Belgische hoteluitbaters zijn boos, net als de aanbieders van studio’s en appartementen. Velen onder hen hebben vandaag geen keus meer: ze zijn quasi verplicht om te adverteren op boekingssites zoals Booking.com. Doen ze dat niet, dan lopen ze een stapel reservaties mis.

 Wat hen het meeste ergert, zijn twee bepalingen die de boekingssites opleggen in hun contracten. Zo mogen de uitbaters op hun eigen website nooit onder de prijs zakken van de boekingssite. En voor elke boeking betalen ze minimum 12% commissie.  

Tegenbeweging van start

Daarom lanceren de hoteluitbaters in samenwerking met de Europese horecakoepel de campagne ‘Rechtstreeks Boeken’. Concreet raden ze aan dat wanneer u een kamer wilt boeken, u best eens belt of mailt met de uitbater. Zo kunt u polsen of hij u geen korting kan geven op de prijs die vermeld staat op de sites.

Dit is trouwens vrij nieuw. Het is pas sinds april 2015 dat hotels hun kamers goedkoper mogen aanbieden dan op Booking.com. Weliswaar enkel via een rechtstreeks contact met de klant, per mail of telefoon, en dus niet op hun eigen website. Wist u dat? Wel mogen ze ook op ander boekingssites een lagere prijs aanbieden. U weet dus wat u te doen staat….

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak