hoe-goedkoop-op-skivakantie-gaan.jpg

oktober 2016

Hoe goedkoop op skivakantie gaan?

Een skivakantie kan een dure bedoening worden als je niet oplet. Vooraleer je het beseft, ben je in totaal al snel meer dan duizend euro per persoon kwijt. En toch hoeft sneeuwplezier niet zo duur te zijn. Met onze tips plan je zonder kopzorgen een perfecte en betaalbare skireis.

De kostprijs van een skivakantie hangt van heel wat factoren af. We zetten deze even op een rijtje, zodat je heel gemakkelijk de juiste keuzes kunt maken naargelang je budget en voorkeuren.

1. Locatie

Kijk uit waar je gaat skiën. De hipste plek in Oostenrijk zal pakken duurder zijn dan pakweg de kleinere skistations in bijvoorbeeld Tsjechië. Terwijl het skiplezier er weleens even goed of zelfs beter kan zijn.

2. Periode

Tijdens een schoolvakantie liggen de prijzen hoger en is het ook nog drukker. Probeer deze dus te vermijden. En denk eraan: de vakanties in de skilanden vallen niet altijd samen met de onze.

3. Lengte

Je hoeft niet per sé een volledige week op wintersport te gaan. Wil je graag wat besparen? Kies dan voor een weekendje shortski. Drie dagen intens skiplezier op de latten loont evenzeer de moeite.

4. Vervoer

Met de bus, de trein of de eigen wagen? Pluis het op voorhand goed uit, want de prijzen liggen soms ver uiteen. Ga je alleen, dan is de skibus meestal de goedkoopste oplossing.

5. Verblijf

Het ene verblijf is het andere niet. Een all-in hotel is misschien gemakkelijk maar zal minder voordelig zijn dan een studio, waar je zelf gezellig je potje kan koken.

6. Skipas

Zonder skipas geraak je geen skilift op. Als je deze op voorhand boekt, krijg je soms kortingen. Let op: koop je pas alleen voor de dagen dat je ook echt gaat skiën.

7. Materiaal

Heb je geen eigen materiaal, probeer er dan te lenen van vrienden of familie. Denk niet alleen ski’s en botten, maar ook aan je skipak of warme jas. Huur je materiaal ter plaatse? Zoek dan thuis al prijzen op.

8. Après-ski

Geen skivakantie zonder après-ski. Maar als je niet oppast, kan die een hele hap uit je budget nemen. Bepaal dus op voorhand goed hoeveel je wil uitgeven. En na een dagje sporten eens vroeg onder de wol kruipen, is ook een goede oplossing om minder uit te geven.

 

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak