boodschappen-bespaartips.jpg

februari 2016

7 tips om te besparen op uw boodschappen

U wilt dit jaar graag wat meer sparen? Dat is alvast een goed voornemen. Met deze zeven tips kunt u alvast heel wat besparen op uw wekelijkse boodschappen.

1. Voorzie een budget

Bepaal een wekelijks budget voor het eten en een maandelijks budget voor de onderhoudsproducten. Zo weet u perfect op voorhand waar u aan te houden.

2. Maak een overzicht van uw uitgaven

Met een gedetailleerd overzicht van uw uitgaven, weet u na enkele maanden perfect hoeveel welke boodschappen kosten. Zo kunt u uw huishoudbudget nog beter bijsturen.

3. Bereid uw wekelijkse menu’s voor

Met een wekelijks menu bepaalt u exact wat u nodig hebt. Hebt u voor dat ene gerecht een halve paprika nodig, zorg dan dat u de andere helft ook in een ander gerecht gebruikt.

4. Maak een boodschappenlijst

Stel op voorhand, naargelang uw menu’s en benodigdheden, een precieze boodschappenlijst op. Zo vermijdt u impulsieve aankopen die soms heel duur uitvallen. En u wint er ook tijd in de winkel mee.

5. Koop seizoensgroenten

Seizoensgroenten kosten niet alleen minder, ze zijn ook lekkerder. Hou er dus rekening mee wanneer u uw menu opstelt.

6. Hou promoties in het oog

Maar opgelet, enkel de promoties van de artikelen die u echt nodig hebt. Maar u kunt natuurlijk wel uw menu’s aanpassen in functie van deze promoties.

7. Probeer een ander merk

Het kan nooit geen kwaad om eens een ander merk uit te proberen. Vaak zijn huismerken een pak goedkoper dan de bekende A-merken. Proeft u het verschil?

Met onze tips lukt het u zeker en vast om enkele kostbare euro’s te sparen om op uw NIBC Direct spaarrekening te storten. Daar twijfelen wij niet aan…

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak