10-leuke-manieren-om-ecocheques-te-gebruiken.jpg

mei 2015

10 leuke manieren om ecocheques te gebruiken

Op 1 juni wordt de lijst van producten en diensten die u met ecocheques kan kopen een stuk langer. U hebt echt wel meer keuze dan een paar spaarlampen of een zak potgrond.

Ecocheques zijn uitsluitend bestemd om milieuvriendelijke producten en diensten aan te kopen, bijvoorbeeld om energie of water te besparen, duurzaam te reizen, afval te beheren, het milieu of de natuur te verbeteren. Veel werknemers weten niet hoe ze dit aanvullende loon - dat soms tot € 250 oploopt - kunnen besteden. Het enige wat hen te binnen schiet, zijn spaarlampen, potgrond of milieuvriendelijke onderhoudsproducten. Niet echt iets om enthousiast van te worden …

Toch bestaan er veel aangenamere manieren om ecocheques te gebruiken. En vanaf 1 juni wordt de lijst van producten en diensten aanzienlijk langer!

Wij selecteerden voor u 10 leuke ideeën om uw ecocheques te laten renderen:

1. Een cursus ecologisch rijden. U begint meteen brandstof te besparen en houdt dus geld over in uw portefeuille dat u kan sparen op uw NIBC Direct-rekening! ;) 

2. Een bruiswatertoestel. Zelf smakelijke drankjes bereiden, uw kinderen zullen er dol op zijn! 

3. Tweedehandskleren en -boeken en zelfs kringloopmeubels. U slaat dus twee voordelen in één klap! 

4. Eén (of twee) romantische nachten in een hotel met een Groene Sleutel-label, waar milieu en grondstoffen gegarandeerd worden ontzien. Geniet van een welverdiende break! 

5. Schoonheidsproducten met milieulabel. Veel cosmeticawinkels aanvaarden ecocheques. 

6. Een Eurostar-ticket voor een weekendje Londen. Of liever Parijs of Amsterdam? Ook dat kan en u hebt de keuze tussen reizen met de HST, een autocar of de NMBS en Thalys (behalve abonnement). 

7. Een vierkante meter groentetuin ((in FSC- of PEFC-hout) om uw eigen groenten en kruiden te oogsten. 

8. Een gedeelde auto. Handig voor stedelingen! 

9. Een schommel of zandbak (in FSC- of PEFC-hout) om uw kinderen plezier te doen. 

10. Als u eerder een huismus bent, koopt u met uw ecocheques … een tv! Maar wij geven de voorkeur aan een elektrische fiets!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak