die-kleine-uitgaven-die-ons-beletten-te-sparen.jpg

september 2016

Die kleine uitgaven die ons beletten te sparen

Het kraslot van woensdag, het blikje bier aan het pompstation, het extra pakje sigaretten… Al die kleine uitgaven kosten ons uiteindelijk heel wat geld. Volgens een recente studie verhinderen ze ons om meer dan 200.000 euro te sparen op 30 jaar.

Dat blijk uit een recent artikel in ‘Het Laatste Nieuws’. Wie het roken, drinken en de Lotto links laat liggen, kan op 30 jaar tijd zo’n 230.000 euro sparen. Dat is meer dan de prijs van een gemiddeld huis in België. Het is een opmerkelijke berekening die Wouter Vanderheere van TopCompare, een financieel vergelijkingswebsite, maakte. Volgens hem kosten al die kleine verslavingen ons uiteindelijk een pak geld.

Hoe komt Vanderheere aan dat bedrag? “We zijn uitgegaan van een Belg die 6 pintjes per dag drinkt, wekelijks 1 kraslot en 6 loten van de Lotto koopt en elke dag één pakje sigaretten rookt. Die drie verslavingen samen kosten 411 euro per maand. Dat komt neer op bijna150.000 euro over 30 jaar.” Wie dat geld dan deels spaart en belegt, komt volgens de expert na 30 jaar dan aan 230.000 euro.

Sparen zelfs zonder verslavingen

Herkent u zich niet in dit voorbeeld? Hebt u geen enkele van deze verslavingen? Wees gerust, ook dan kunt u heel wat sparen door op kleine zaken te letten. Denk maar aan uw laatste bezoek aan de supermarkt… Hebt u niets gekocht dat u eigenlijk niet nodig hebt? Dat gedrag nagaan is soms heel handig om te beginnen te sparen. Zo kunt u er mee starten door onze zeven tips om te besparen op uw boodschappen te lezen. 

Maar de belangrijkste tip van allemaal is natuurlijk om het uitgespaarde geld ook telkens effectief opzij te zetten. Op uw NIBC Direct spaarrekening natuurlijk.

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak