waar-en-hoe-tweedehands-verkopen.jpg

september 2016

Waar en hoe tweedehands verkopen?

Online verkopen

Voordeel: u moet niets vervoeren en kunt van thuis uit verkopen.
Nadeel: het invullen van de verkoopfiches vraagt tijd.

eBay is nog steeds één van de grootste sites om spullen te verkopen. Hou er rekening mee dat eBay in ruil een commissie vraagt op het bedrag van de verkoopprijs. Gratis alternatieven zijn Kapaza, 2dehands.be, koopjeskrant, Hebbes en Vinted. Heel wat internetfora over bepaalde onderwerpen (baby's, reizen, motoren, fietsen, enz.) hebben een verkoophoekje waar u spullen kunt aanprijzen. Let wel: u geniet er niet van de ondersteuning en bescherming die u doorgaans op de grote zoekertjesportalen krijgt.

Tweedehandswinkels en kringwinkels

Voordeel: u moet niets doen want ze verkopen in uw plaats.
Nadeel: u moet een deel van de verkoopprijs afstaan.

Op www.tweedehands-info.be vindt u een overzicht van tweedehandswinkels in Vlaanderen. U kunt ook terecht bij een aantal ketens zoals de Kringwinkel en Oxfam Solidariteit, die tweedehandswinkels over het hele land hebben. Voordeel van deze twee ketens is dat de opbrengsten naar goede doelen gaat.

Een combinatie van online en offline verkopen kan ook via Ecoshop en Troc.

Rommelmarkten

Voordeel: de sfeer, kinderen doen graag mee.
Nadeel: u moet al uw spullen inladen, vervoeren en uitstallen, meestal om 6 uur in de ochtend.

Het moeilijkste is de juiste rommelmarkt uitkiezen. Dat kunt u op de sites wattedoen.be en derommelmarkt.be. Vergeet niet om u eerst in te schrijven. Kies voor de markt die het meest aansluit bij de zaken die u te koop aanbiedt. Ook via uw gemeentebestuur komt u te weten waar en wanneer dergelijke markten in uw gemeente georganiseerd worden. Weet ook dat er overdekte rommelmarkten zijn, dat is handig bij slecht weer.

Een alternatief voor rommelmarkten zijn tweedehandsbeurzen. Die zijn meestal goedkoper dan rommelmarkten om zich in te schrijven. De Gezinsbond organiseert talrijke tweedehandsbeurzen over het hele land. 

Indien u echt waardevolle voorwerpen wil verkopen, kunt u best terecht bij een veiling of verkoopzaal.

 

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak