student-at-work.jpg

februari 2015

Student@work - 50 days

Jobstudenten sparen meer dan een kwart van het loon dat ze verdienen. Maar dat loon kan veel lager zijn wanneer ze meer dan 50 dagen werken. Een nieuwe app zou daar verandering in moeten brengen.

Volgens de studie “Studenten aan het werk” die Randstad vorig jaar publiceerde, slaagt 64% van de 450.000 jobstudenten  erin om 26% van hun inkomen opzij te zetten voor later. Het geld dat ze uitgeven gaat onder meer naar vakantie (27%), uitgaan (13%) en hun gsm (14%). Hun jaarlijkse inkomsten bedragen gemiddeld 2.366 euro.

Maar dit mooie bedrag zou als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen (en sparen onmogelijk maken) als de student vergeet dat hij jaarlijks niet meer dan 50 dagen mag werken als hij het voordeel van lagere sociale bijdragen wil behouden.

Je kan je afvragen hoeveel jobstudenten nauwkeurig bijhouden hoeveel dagen ze effectief werken. Dat levert dus af en toe onaangename verrassingen op. Om dat te vermijden is onlangs een nieuwe mobiele app gelanceerd: Student@work – 50days.
 
Met deze app kan de student op elk ogenblik met zijn smartphone nagaan hoeveel van zijn toegelaten aantal werkdagen hij al heeft opgebruikt. Vroeger moest hij daarvoor naar een website surfen. De app stelt zelfs een attest voor de werkgever op, zodat ook die weet hoeveel dagen hij de student nog kan laten werken zonder het plafond van 50 dagen te overschrijden. De app geeft ook nog andere interessante informatie. Studenten kunnen hem dus maar beter onmiddellijk downloaden!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak