kies-het-goedkoopste-medicijn.jpg

november 2016

Kies het goedkoopste medicijn

Er zijn grote prijsverschillen tussen heel wat geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof. Om consumenten te helpen, ontwikkelde Test-Aankoop de app InforMED die mensen in staat stelt gemakkelijk het goedkoopste generisch medicament te vinden.

Hoe werkt het?

De InforMED-app is gratis en eenvoudig in gebruik: het volstaat om met uw smartphone de barcode van een geneesmiddel te scannen of de naam in te voeren. Dan verschijnt er een foto van het geneesmiddel en een tabel met de goedkoopste alternatieven (van een ander merk of generieken). In sommige gevallen kan men tot 74 procent besparen, bijvoorbeeld wanneer men kiest voor Sildenafil Apotex in plaats van Viagra. Daarnaast is het ook mogelijk om 43 % te besparen op paracetamol, 53 % op ibuprofen, 27 % op cetirizine (tegen allergieën) en 43 % op loperamide (tegen diarree).

Uw huisapotheek binnen handbereik

De prijzen worden maandelijks geactualiseerd en ook nieuwe geneesmiddelen worden gaandeweg toegevoegd. Bijkomend voordeel is dat de gebruiker alle geneesmiddelen uit zijn huisapotheek in de app kan opslaan. Zo weet hij altijd meteen wat hij in huis heeft, om te vermijden dat hij onnodig iets opnieuw koopt. Voorts kan hij de vervaldatum van zijn geneesmiddelen in de app opslaan, zodat hij snel weet wat nog bruikbaar is. Verder kan de consument ook een boodschappenlijstje aanmaken om enkel het nodige te kopen. De app geeft zelfs een melding wanneer een bepaald geneesmiddel tijdelijk niet verkrijgbaar is in de apotheek.

Ook Op De Website

Wie geen smartphone heeft, kan nog altijd de databank van geneesmiddelen raadplegen op de website van Test-Aankoop. Die bevat de prijs van alle geneesmiddelen op de markt (ongeveer 6.500) en biedt de mogelijkheid om prijzen te vergelijken en goedkopere alternatieven te vinden.

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak