beter-met-geld-omgaan-via-een-mooc.jpg

oktober 2016

Beter met geld omgaan via Mooc

U wil het beheer van uw financiën optimaliseren maar u heeft geen zin om uw bankadviseur om de haverklap lastig te vallen? Of u wenst gewoon uw kennis op dat vlak bij te spijkeren? Dan kunt u terecht bij een aantal websites waar u online kunt leren om het beheer van uw geld zelf te regelen.

Op Mooc List kunt u terecht voor een hele reeks gratis online lessen in financieel beheer. Mooc staat voor Massive Open Courses. De lessen zijn echter voornamelijk in het Engels en sommige in het Frans opgesteld. Het voordeel is dat ze door universiteitsprofessoren worden gegeven.

Nederlands

Voor Nederlandstalige lessen kunt u terecht bij het Centrum voor Avondonderwijs, bij Syntra of bij NHA. Al die lessen zijn echter betalend en alleen bij NHA worden ze online gegeven.

En gratis

Voor gratis online lessen in het Nederlands kunt u terecht bij MorningstarMijn Kapitaal of bij Leer Zelf Beleggen. U kunt er zowel een stappenplan volgen die ervaren beleggers doorlopen om tot een succesvolle belegging te komen, als een gratis cursus van 15 minuten volgen waar u leert hoe online beleggen werkt.

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak