een-uurloon-per-dag-sparen.jpg

februari 2017

Een uurloon per dag sparen

Geen geldzorgen meer, wie droomt er niet van? Volgens financieel adviseur en auteur David Bach is het makkelijker dan u denkt. Volgens hem volstaat het om het equivalent van een werkuur per dag te sparen.

Neen, een echte mirakeloplossing is er niet. Tenzij u met EuroMillions wint, is de kans onbestaande dat u in één klap miljonair wordt. Nochtans bestaat er volgens David Bach een eenvoudige methode waar u heel wat van uw geldzorgen mee kunt wegtoveren. In zijn boek ‘Automatic Millionaire’ noemt hij het zijn ‘magische formule’.

Spaar geen euro's, maar werkuren

Elke dag een beetje sparen, levert op termijn meer op dan u zo zou denken. Voorwaarde is wel om het elke dag te doen en het vol te houden. En natuurlijk om van uw spaargeld af te blijven. De vraag is natuurlijk hoeveel u elke dag best opzij zet. De tip van David Bach is om dat niet onmiddellijk in euro’s uit te drukken. Zo kunt u kiezen om voortaan iets kleins te laten en dat bedrag opzij te zetten. Bijvoorbeeld uw dagelijkse ochtendkoffie in het station of een deel van uw werkuren.

3.000 euro op jaarbasis

Laten we deze laatste optie bekijken. Beeld u in dat uw eerste werkuur omgezet wordt in extra spaargeld. Motiverend, niet? Laten we even de rekening maken. Neem het gemiddelde loon van de Belg, dat bedraagt netto ongeveer 2.100 euro per maand. Omgerekend is dat zo’n 13 euro per uur. Per maand spaart u zo al 273 euro (13 euro x 21 werkdagen). En op jaarbasis is dat al meer dan 3.000 euro.

Om uw slaagkansen te vergroten, kiest u best voor een doorlopende opdracht van uw lopende rekening naar uw NIBC Direct spaarrekening. Zo bent u zeker dat uw spaargeld zienderogen zult zien groeien. En hoe sneller u er mee begint, hoe groter uw kapitaal zal worden.

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak